Strategisk kommunikation och organisationsanalys

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Karlstad
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2024 - Karlstad

Strategisk kommunikation och organisationsanalys

Kursen behandlar strategisk kommunikation och kommunikationsplanering utifrån kommunikationsprocessens olika faser. Studenten tränar sin förmåga att utifrån teoretiska och metodologiska verktyg analysera, värdera, utföra och utvärdera en kommunikationsprocess. Kursen introducerar organisationsteoretiska koncept som fokuserar på dataanalysernas roll för optimeringsprocesser inom organisationer. Planering och analys av reella och fiktiva fall av strategisk kommunikation utgör en central del av kursens innehåll. Genomgående integreras teoretiska och praktiska komponenter i diskussioner av analytiska tillvägagångssätt. Kursupplägget inkluderar föreläsningar, seminarier och uppgifter som utförs i grupp.

Förkunskaper

Registrerad på MKGA02 Introduktion till Medie- och kommunikationsvetenskap 15 hp och MKGA03 Text, kommunikation och organisation 15 hp eller motsvarande.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Strategisk kommunikation och organisationsanalys

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön