Simulering och modellering

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Karlstad
7.5 hp
Deltid
Klassrum

Simulering och modellering

Simulering och modellering med användning av numeriska metoder utgör en ökande del av en ingenjörs arbetsverktyg. Här behandlas grundläggande finita elementmetoder med matrisstatik och numerisk analys. Du introduceras i användning av FEM för hållfasthetsberäkningar och analys av spänningar och deformationer i olika konstruktionselement. Kursen ska också ge kunskaper i materialmodellering, som är en viktig del för materialförståelse och en del i beräkningsarbetet och tolkningen av FEM resultat.

Förkunskaper

Registrerad på linjär algebra 7,5 hp, flervariabelanalys 7,5 hp, numeriska metoder 7,5 hp, finita elementmetoden FEM 7,5 hp och hållfasthetslära 15 hp.Gymnasiets Engelska kurs 6. Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Simulering och modellering

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön