Visa allastudier.se som: Mobil

Forskningspraktik i kemi och kemiteknik

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Karlstad
7.5 hp
Heltid
Klassrum

Forskningspraktik i kemi och kemiteknik

Efter samråd med kurskoordinator tar studenten själv kontakt med utförare av forsknings- eller utvecklingsarbete och träffar en individuell överenskommelse om en praktikperiod. Kursen innehåller följande moment: - Inläsning inom det aktuella forsknings- eller utvecklingsprojektet. - Deltagande i den dagliga verksamheten.- Dokumentation av erfarenheterna i form av noteringar om dagliga aktiviteter och reflektioner kring dessa, det vill säga en utvidgad laboratoriejournal. - Deltagande i interna seminarieserier och i andra sammankomster såsom möten där forsknings- och utvecklingsfrågor diskuteras.- Sammanställning av dagboksanteckningar till en helhet och muntlig presentation.

Förkunskaper

Varit registrerad på 90 hp kemi alternativt kemiteknik varav 15 hp självständigt arbete skall vara godkänt. Studenter på Civilingenjörsprogram med inriktning kemiteknik ska ha varit registrerade på 195 hp inom programmet varav 120 hp hela kurser ska vara godkända. Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Forskningspraktik i kemi och kemiteknik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön