Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Masteruppsats i biologi

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
60 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2024 - Distans

Masteruppsats i biologi

Kursen består av ett individuellt vetenskapligt arbete, som studenten väljer i samråd med examinator samt ett inledande moment där en detaljerad projektplan med referenser utarbetas av studenten tillsammans med en handledare. Planen ska innehålla en detaljerad beskrivning och motivering av vald studiedesign, av relevanta vetenskapliga metoder, preciserade frågeställningar/hypoteser samt en beskrivning av de planerade statistiska testerna och etiska aspekterna av den planerade studien. Arbetet skall bygga på studentens tidigare studier i biologi och utgöra en fördjupning av dessa. Parallellt med det individuella arbetet skall även litteraturstudier genomföras. Undervisningsformer är handledningssamtal och ett antal seminarier som behandlar experimentell design, statistik och forskningsetik.

Förkunskaper

Examen i biologi på grundnivå omfattande 180 hp varav 15 hp ekologi, samt 30 hp biologi på avancerad nivå. Gymnasiets Svenska kurs 3 eller Svenska som andra språk kurs 3. Gymnasiets Engelska kurs 6. Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Masteruppsats i biologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön