Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Personsäkerhet II: skadeförebyggande och säkerhetsfrämjande arbete

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2024 - Distans

Personsäkerhet II: skadeförebyggande och säkerhetsfrämjande arbete

Kursens övergripande syfte är att ge kunskap om de grundläggande principerna för prevention av personskador och säkerhetsfrämjande arbete i samhället. Kursen behandlar inledningsvis centrala begrepp och definitioner inom personsäkerhetsområdet. Kursen belyser även samhällets nuvarande sätt att bekämpa förekommande personskaderisker, bl a trafiksäkerhet, arbetsmiljöarbete, produktsäkerhet, brandsäkerhet, barn- och äldresäkerhet, samt suicid och våldsprevention. I kursen behandlas även generella teorier och modeller för systematiskt skadeförebyggande och säkerhetsfrämjande arbete. Ett viktigt mål är att deltagaren ska utveckla färdighet i att själv planera skadeförebyggande och säkerhetsfrämjande insatser i samhället.

Förkunskaper

Högskolestudier 120 hp, samt varit registrerad på Personsäkerhet I: skadeanalys och riskbedömning 7,5 hp. Gymnasiets Svenska kurs 3 eller Svenska som andraspråk kurs 3. Gymnasiets Engelska kurs 6. Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Personsäkerhet II: skadeförebyggande och säkerhetsfrämjande arbete

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön