Visa allastudier.se som: Mobil

Projektarbete kring framtidens material

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Karlstad
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Karlstad

Projektarbete kring framtidens material

Människans livsvillkor har alltid varit beroende av hur vi har kunnat använda oss av materialen i vår omvärld, och människans utveckling korresponderar mot utveckling av nya material; sten-, brons-, stål och halvledarmaterial. Kursen tar upp avancerade konstruktions- och funktionsmaterial utvecklade under senare tid och sådana med en potential för framtiden. Kursen ges i form av en projektuppgift med parallella föreläsningar, där studenten tillägnar sig kunskaper kring avancerade materials mekanik och uppbyggnad samt färdigheter i utvärdering av materialegenskaper. Projektuppgiften genomförs i grupp och redovisas med skriftlig rapport och muntlig presentation.

Förkunskaper

Maskinteknik 75 hp, inklusive materialtekniska kurser 20 hp och hållfasthetslära 7,5 hp. Gymnasiets Engelska kurs 6. Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Projektarbete kring framtidens material

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön