Visa allastudier.se som: Mobil

Rättskunskap II

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Karlstad
15 hp
Heltid
Klassrum

Rättskunskap II

Rättskunskap II är en kurs i juridik som ingår i Pol kand-programmet. Kursen kan också läsas som fristående kurs. Du får möjlighet att bredda och fördjupa dina kunskaper om de delar av rättssystemet som har med offentlig förvaltning att göra. I kursen ges bland annat en fördjupning i europarätten och allmän förvaltningsrätt samt en introduktion till den speciella förvaltningsrätten. Moment av problemorienterad karaktär, som till exempel rättsfallsanalyser och seminarier, kan förekomma.

Förkunskaper

RVGA11 Rättskunskap I 15 hp eller RVGA01 Juridisk översiktskurs 15 hp eller RVGA02 Handelsrättslig översiktskurs 15 hp eller RVGA42 Juridisk introduktionskurs med fastighetsinriktning 15 hp eller motsvarande.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Rättskunskap II

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön