Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans, Karlstad
15 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start


Karlstad
Höst 2022

Distans
Höst 2022

Zoologi

Kursen handlar om djurens släktskap och livsprocesser samt ger en översikt över livets utveckling på jorden och belyser ursprung av eukaryoter och metazoer. Djurrikets huvudgrupper avhandlas med avseende på byggnad, släktskap och systematisk indelning.Allmänna principer för uppbyggnad av vävnader, organ och organsystem med funktion och reglering enskilt och i samverkan samt betydelsen av homeostas. Dissektioner utförs på utvalda typdjur. Mångfald och viss art- och gruppkännedom inom de studerade djurgrupperna belyses genom preparat- och mikroskopstudier.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet, samt Matematik C/3b/3c, Biologi A/1 och Kemi A/1 (områdesbehörighet A12 med undantag för Biologi B/2, Kemi B/2 och Fysik A/1). Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Zoologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön