Högskoleingenjörsutbildning i teknik och ekonomi

KTH - Kungliga Tekniska högskolan
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Huddinge
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2024 - Huddinge

Högskoleingenjörsutbildning i teknik och ekonomi

Högskoleingenjörsprogrammet inom Teknik och ekonomi på KTH passar dig som vill kombinera kunskap inom företagsekonomi och teknik men ännu inte vet vilket spår du ska välja. Programmet är en öppen ingång för högskoleingenjörsstudier som börjar på vårterminen, till skillnad från andra program. Som högskoleingenjör med ekonomikunskap kan du vara en viktig länk mellan tekniska och ekonomiska perspektiv i samhällsutvecklingen.KTH:s högskoleingenjörsutbildningar är yrkesprogram och ger en teknisk kompetens som behövs inom många branscher. Programmet i Teknik och ekonomi fokuserar den första terminen på kurser i ekonomi. Till den andra terminen väljer du att fördjupa dig inom ett av teknikområdena Bygg-, Data-, Elektro-, Kemi-, Maskinteknik eller Medicinsk teknik.Efterfrågan på högskoleingenjörer är god och behovet är stabilt framöver, både i Sverige och utomlands. Du har därför goda möjligheter att söka dig till olika arbetsfält och bidra till lösningar för ett hållbart samhälle. Du kan jobba med tillämpningar av teknik inom exempelvis vård, tillverkning, medicinsk teknik, livsmedel, miljö, kemi, energi, elektroteknik, data eller bygg. Du har möjlighet att börja jobba direkt efter examen eller att fortsätta studera på en magister- eller masterutbildning.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt särskild behörighet:Fysik 2, Kemi 1 och Matematik 3c alternativt Fysik B, Matematik D och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Högskoleingenjörsexamen

KTH - Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...


Läs mer om KTH - Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

KTH - Kungliga Tekniska högskolan


Recensioner

Det finns inga recensioner för Högskoleingenjörsutbildning i teknik och ekonomi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön