Visa allastudier.se som: Mobil

Data Warehousing - teknologier och metoder G1F

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Skövde
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Skövde

Data Warehousing - teknologier och metoder G1F

Många organisationer genererar, som ett resultat av sin kärnverksamhet, stora volymer data. För att kunna utveckla sin verksamhet med hjälp av dessa data, krävs det tillgång till system som kan hantera stora datamängder och som kan presentera en övergripande bild av verksamheten och dess affärsomgivning. Ett data warehouse (DW) stöttar dessa behov, genom dess förmåga att integrera och summera data från olika system och presentera data på ett användbart sätt som stödjer beslutsfattande. Givet dessa förmågor har DW-system även blivit viktiga hörnstenar i business intelligence-lösningar.Syftet med denna kurs är att ge en bred förståelse för data warehousing och business intelligence. Dessutom syftar kursen till att ge praktiska erfarenheter av att utveckla en enklare BI-lösning, baserad på befintlig DW-teknologi.

Förkunskaper

Kursen har följande högskolekurser som förkunskapskrav: Godkända kurser: IT354G-Databaskonstruktion G1F (eller motsvarande kunskaper).

Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde

Platsen för dig och dina idéerPå Högskolan i Skövde får du en nära kontakt med dina lärare och all personal ger det lilla extra för att du ska trivas. Här får du naturligtvis utbildningar av hög kvalitet som ger både...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i Skövde

Recensioner

Det finns inga recensioner för Data Warehousing - teknologier och metoder G1F

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: