Visa allastudier.se som: Mobil

Ledning och styrning av informationssäkerhet A1N

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans, Skövde
7.5 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start


Skövde
Höst 2022

Distans
Höst 2022

Videoreportage

Ledning och styrning av informationssäkerhet A1N

Kursen ger deltagarna förutsättningar för att införa och förvalta ett ledningssystem för informationssäkerhet (LIS). Kursen innehåller en introduktion till området systematiskt informationssäkerhetsarbete, därutöver sex olika moment med teoretiska och praktiska inslag. Teoribildning grundar sig i standarder, metoder och verktyg för ledningssystem för informationssäkerhet. Aktuella forskningsrön diskuteras i syfte att ge fördjupade kunskaper inom området. Den praktiska tillämpningen utgår från internationella/nationella regelverk samt rekommendationer relaterade till ledningssystem för informationssäkerhet. Dessutom baseras den praktiska tillämpningen på inlämningsuppgifter som utförs i externa organisationer i syfte att ge färdigheter och förmåga att tillämpa ett LIS i praktiken.

Förkunskaper

För att vara behörig till kursen krävs en kandidatexamen inom informationsteknologi, datavetenskap eller datalogi (eller motsvarande).Vidare krävs godkänt betyg i gymnasiekursen Engelska 6/Engelska B (eller motsvarande). Motsvarande kunskaper visas normalt genom ett internationellt erkänt språktest, till exempel IELTS eller TOEFL.

Högskolan i Skövde

Kreativ miljö

Du kanske vill göra något nytt.Fördjupa dig inom det du redan gör, eller ändra på något som andra gör.Du kanske vill utmana dig själv och sättet du ser på världen.Du kanske vill förändra världen.Eller så vill du bara jobba med...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Ledning och styrning av informationssäkerhet A1N
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Högskolan i Skövde

Recensioner

Det finns inga recensioner för Ledning och styrning av informationssäkerhet A1N

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Ledning och styrning av informationssäkerhet A1N från Högskolan i Skövde, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön