Visa allastudier.se som: Mobil

Teknisk optimering: metoder och applikationer A1N

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Skövde
6 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Skövde

Teknisk optimering: metoder och applikationer A1N

Kursen syftar till att ge studenter kunskap om hur en mängd olika tekniska optimeringsproblem kan lösas genom tillvägagångssätt som identifierar exakta eller approximerade lösningar. Kursen omfattar både optimeringsmetoder och deras tillämpningar för att lösa verkliga problem. Kursens primära fokus ligger på att lära sig (icke) linjära matematiska modeller, inklusive formulering, lösning och analys av sådana modeller. Sekundärt fokuserar kursen också på att lära sig exakta och (meta-) heuristiska algoritmer. I den här kursen kommer studenterna också att lära sig att differentiera optimeringsproblem, främst när det gäller möjliga lösningsmetoder, och tillämpa lämpliga lösningar på varje specifikt problem.Kursen innehåller både en teoretisk och en praktisk del. Den teoretiska delen fokuserar på framtagning av matematiska modeller och dess tillämpningar, samt att lära sig olika optimeringsmetoder och algoritmer. Den praktiska delen inkluderar datalaboratorier för att lära sig relevant programvara för att lösa matematiska modeller, samt för att implementera, testa och tillämpa kursens teoretiska del för att lösa olika typer av industriella och icke-industriella problem.

Förkunskaper

För att vara behörig till kursen krävs en examen på grundnivå inom integrerad produktutveckling, produktionsteknik, automationsteknik, maskinteknik, operationsanalys, industriteknik eller informationsteknologi eller motsvarande omfattande minst 180 hp.Vidare krävs godkänt betyg i gymnasiekursen Engelska 6/Engelska B (eller motsvarande). Motsvarande kunskaper visas normalt genom ett internationellt erkänt språktest, till exempel IELTS eller TOEFL.

Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde

Platsen för dig och dina idéerPå Högskolan i Skövde får du en nära kontakt med dina lärare och all personal ger det lilla extra för att du ska trivas. Här får du naturligtvis utbildningar av hög kvalitet som ger både...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i Skövde

Recensioner

Det finns inga recensioner för Teknisk optimering: metoder och applikationer A1N

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: