Visa allastudier.se som: Mobil

Tillämpad FEM I G1F

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Skövde
3 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Skövde

Tillämpad FEM I G1F

Då man till exempel konstruerar stol eller en bil eller något annan detalj vill man gärna veta att den håller för olika typer av belastningar utan att man har tillverkat den riktiga detaljen. Man vill alltså undvika tester för att de ofta är dyra och tar lång tid att genomföra. Istället kan man man ta fram en simuleringsmodell som kan testas virtuellt i datorn. Med hjälp av den virtuella modellen kan man sedan testa hur t ex stolen beter sig när någon sitter på den. Man kan också välja hur tjocka benen skall vara och välja material som passar bra. Den metod som används mest inom industrin idag för att simuleringsmodeller kallas finita elementmetoden (FEM).I denna kurs ges en introduktion till att använda (FEM) för att göra simuleringsmodeller av enklare detaljer. I kursen förklaras de olika stegen som behöver göras för att skapa en modell och utföra en analys på en verklig struktur.

Förkunskaper

Kursen har följande högskolekurser som förkunskapskrav: godkänd MT300G-Mekanik II G1F och godkänd MT302G-Hållfasthetslära I G1F och genomgången MT345G-Hållfasthetslära II G1F (eller motsvarande kunskaper).

Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde

Platsen för dig och dina idéerPå Högskolan i Skövde får du en nära kontakt med dina lärare och all personal ger det lilla extra för att du ska trivas. Här får du naturligtvis utbildningar av hög kvalitet som ger både...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i Skövde

Recensioner

Det finns inga recensioner för Tillämpad FEM I G1F

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: