Visa allastudier.se som: Mobil

Bild- och byggnadskulturer 1600-1900

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2023 - Distans
Sista ansökan: 2022-10-16

Bild- och byggnadskulturer 1600-1900

I denna kurs studerar vi arkitektur, bildkonst och formgivning från omkring 1600 till sekelskiftet 1900. I stilhänseende rör vi oss från barocken på 1600-talet genom 1700-talets rokoko och nyklassicism och vidare in i 1800-talet med dess historicerande stilbruk, för att avsluta med jugend. Tyngdpunkten ligger på västeuropeisk bild- och byggnadskultur men kursen omfattar också undervisning om kinesisk och japansk arkitektur och konst. Vi ser även på stadens framväxt, de industriellt tillverkade tingens formgivning och den massproducerande bilden. Du presenteras för de centrala verken i varje period, du lär dig att beskriva och analysera bilder och byggnader, och du får kunskap om den historiska och kulturella kontext som de har tillkommit i. Kursen ges på distans med inspelade föreläsningar. Du förbereder dig genom att läsa kurslitteraturen och du kommunicerar med kursens lärare och dina medstudenter på nätet.Kursen kan ingå i en högskole- eller filosofie kandidatexamen med konst- och bildvetenskap som huvudämne eller biämne.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Växjö och Kalmar och vi erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Att studera är mer än att bara utbilda...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Bild- och byggnadskulturer 1600-1900
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

LinnéuniversitetetRecensioner

Det finns inga recensioner för Bild- och byggnadskulturer 1600-1900

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Bild- och byggnadskulturer 1600-1900 från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön