Global politik

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Växjö
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Växjö
Sista ansökan: 2023-04-16

Global politik

Global och internationell politik ligger till grund för kursen, som fördjupar dina tidigare kunskaper inom ämnet och lägger grunden för fortsatta studier och forskarutbildning. Syftet med kursen är att ge dig en ökad insikt i forskningsområdets utveckling, bredd, centrala begrepp och perspektiv samt forskningsfrontens aktuella debatt. Kursen är uppdelad i tre teman vilka alla erbjuder olika perspektiv på global politik. Det första temat bygger vidare på det du tidigare studerat, i det mer traditionella området Internationella relationer. Det andra temat fokuserar på förutsättningarna för integration och samarbete både internationellt och regionalt med fokus på en rad regionala organisationer och interregionala relationer i världen. Inom ramen för temat lär du dig bland annat om EU:s roll i omvärlden och dess interregionala samarbete. Under det tredje temat flyttas fokus till de förutsättningar som finns för en hållbar demokratisk och ekonomisk utveckling i fattiga länder. Speciellt uppmärksammas utvecklingsprocesser och du blir bekant med termen gott styrelseskick (good governance).

Förkunskaper

Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå inom samhällsvetenskapligt ämne, varav minst 30 högskolepoäng inom ämnet Statvetenskap eller motsvarande.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Global politik
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Global politik

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Global politik från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön