Visa allastudier.se som: Mobil

Hållbart familjeskogsbruk III Kultur, Miljö, Vilt

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2022 - Distans
Sista ansökan: 2021-10-14

Hållbart familjeskogsbruk III Kultur, Miljö, Vilt

Skogsbruk och förvaltning av skogsfastigheter kräver kunskap om skogsvård och skogshushållning. Hållbart familjeskogsbruk III introducerar grunderna i internationella och nationella lagar, regler och direktiv som berör svenskt skogsbruk. I kursen fördjupar du dig främst i frågor som påverkar förutsättningarna för det svenska skogsbruket inom områdena viltförvaltning samt kultur- och miljövärden. Kursen kommer också ta upp praktiska exempel på hur markägare kan utveckla sådana värden på sin fastighet. Du får möjlighet att delta på träffar (1-3 st). Träffarna är centrala i kursen. De kan bestå av studiebesök, exkursioner och övningar i skogen, samt föreläsningar och seminarier. Mellan träffarna förväntas du ta del av kursmaterialet samt göra mätningar och övningar i antingen din egen skog eller i skog nära ditt hem. Det innebär att du sköter en stor del av kunskapsinhämtningen hemifrån vid tider som passar dig. Allmän datorkunskap och tillgång till dator med internetanslutning (bredband) krävs. Undervisning sker via en webbaserad lärplattform. Kursens examineras genom inlämningsuppgifter, fälttentamen och tentamen. Hållbart familjeskogsbruk III är en fortsättning på kurserna Hållbart familjeskogsbruk I samt Hållbart familjeskogsbruk II. Kursen omfattar 7,5 högskolepoäng och läses på kvartsfart (25%). (Kursen överlappar delvis kursen Fastighetsteknik 7,5 hp.) Hållbart familjeskogsbruk III utgör en del i det större kurspaketet Hållbart familjeskogsbruk, en samling kurser som kan läsas upp till 90 högskolepoäng.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet. 7,5 hp i Skogs­ och träteknik eller motsvarande.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Växjö och Kalmar och vi erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Att studera är mer än att bara utbilda...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Hållbart familjeskogsbruk III Kultur, Miljö, Vilt
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Linnéuniversitetet

Pedalstråket 11
392 31 Kalmar


Recensioner

Det finns inga recensioner för Hållbart familjeskogsbruk III Kultur, Miljö, Vilt

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Hållbart familjeskogsbruk III Kultur, Miljö, Vilt från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön