Visa allastudier.se som: Mobil

Human Resource Management

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Växjö
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Växjö

Human Resource Management

Den här kursen handlar om Human Resource Management (HRM) som begrepp och som praktik. Human Resource Management kan ses både som en filosofi och som en uppsättning verktyg vilka utgår från att se de anställda, dvs människorna i organisationer, som en resurs. Men, vilken roll har människor i organisationer och kan de hanteras som en resurs bland andra? Vilka verktyg finns för att sätta samman en personalstyrka, för att motivera dem och för att göra dem nöjda och lojala med organisationen? Och hur kan användningen av dessa verktyg kombineras med ambitionen att skapa en långsiktigt hållbar organisation? Kursen utgår från följande frågeställningar: HRM som begrepp: Vilka teoretiska utgångspunkter ligger bakom Human Resource Management? HRM som praktik: Hur kan man jobba med olika HR-processer: rekrytering, prestation, kompetensutvecking, avveckling och personalvård och hur kan man koppla HRM till en organisations strategiska arbete (Strategic Human Resource Management)? Kritik mot HRM: Hur kan vi förstå HRMs konsekvenser i termer av de människor, organisationer och det samhälle som dessa praktiker skapar? Kursen ges genom föreläsningar och seminarier. Du kommer även att göra ett praktiskt orienterat arbete med koppling till HRM.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå samt särskild behörighet: Företagsekonomi 90 hp, Engelska B/Engelska 6, eller motsvarande.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Växjö och Kalmar och vi erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Att studera är mer än att bara utbilda...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Human Resource Management
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Human Resource Management

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Human Resource Management från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: