Konst- och bildvetenskaplig teori och metod

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2023 - Distans
Sista ansökan: 2023-04-16

Konst- och bildvetenskaplig teori och metod

Vad är konst? Vad betyder visuell kultur? Funderar du på sådana frågor, är detta kursen för dig. Du får grundläggande verktyg för att tolka och analysera konst. Genom genus- och postkoloniala perspektiv lär du dig hur bilder kan användas som maktmedel. Kursen visar också hur bilder idag och historiskt fungerat som redskap för att avslöja, ifrågasätta och utmana makt.Vi utforskar konstfältet i vid mening och riktar blicken mot både måleri, skulptur, fotografi, design, konsthantverk och arkitektur. Vi undersöker vilken betydelse visuella aspekter har när det gäller populärkultur, i sociala ritualer och i vardagslivet.Vill du gå vidare med fortsatta studier i konst- och bildvetenskap ger kursen en grundläggande introduktion till ämnet och dess roll idag såväl som historiskt.Kursen ges på distans med inspelade föreläsningar. Du förbereder dig genom att läsa kurslitteraturen och du kommunicerar med kursens lärare och dina medstudenter på nätet.Kursen kan ingå i en högskole- eller filosofie kandidatexamen med konst- och bildvetenskap som huvudämne eller biämne.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Växjö och Kalmar och vi erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Att studera är mer än att bara utbilda...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Konst- och bildvetenskaplig teori och metod
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

LinnéuniversitetetRecensioner

Det finns inga recensioner för Konst- och bildvetenskaplig teori och metod

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Konst- och bildvetenskaplig teori och metod från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön