Visa allastudier.se som: Mobil

Kulturella perspektiv på politik

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Växjö
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Växjö

Kulturella perspektiv på politik

Politik innefattar innebörden av hur vi människor tänker, talar och tycker om oss själva som individer, de samhällen vi lever i och hur dessa samhällen borde styras. Ett stort antal av dagens utmaningar för demokratin - framväxten och spridningen av främlingsfientlighet och populism, minskande politisk delaktighet, demokratiska reaktioner på klimatförändringar - är beroende på hur medborgare och politiska ledare föreställer sig och uppfattar dessa aktuella utmaningar. Likväl har man inte belyst denna typ av socialt och kulturellt konstruerade och förmedlade innebörd inom de dominerande ansatserna inom statsvetenskap. Denna kurs introducerar kulturella perspektiv på politik, vilket också innefattar teoretiskt och metodologiskt arbete inom och omkring statsvetenskap, kultursociologi och kulturstudier, samt skönlitteratur och facklitteratur där det politiska livet belyses. I kursen kommer studenterna ges möjlighet att få kunskap om och jämföra olika teoretiska och metodologiska angreppssätt, samt lära sig att använda dessa för att identifiera och analysera politiska fenomen utifrån ett kulturellt perspektiv.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå inom samhällsvetenskapligt eller kulturvetenskapligt huvudområde. Engelska B/Engelska 6.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Växjö och Kalmar och vi erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Att studera är mer än att bara utbilda...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Kulturella perspektiv på politik
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Kulturella perspektiv på politik

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Kulturella perspektiv på politik från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: