Pedagogik i arbetsliv, utbildning och vardag I

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans, Växjö
30 hp
Heltid/Deltid
Kommande starter

Plats & start


Växjö
Höst 2023

Distans
Höst 2023

Pedagogik i arbetsliv, utbildning och vardag I

Är du intresserad av arbetslivspedagogik och pedagogik i allmänhet? Denna kurs vänder sig till dig som är intresserad av att kunna arbeta med lärande och förändringsarbete i arbetsliv, utbildning eller vardagssammanhang. Kursen syftar främst till att du utvecklar en bred kunskap inom pedagogik. Under kursen gör du också en fältstudie och skaffar dig en grund i ett vetenskapligt arbetssätt. Kursen består av följande delkurser: Pedagogik en introduktion, 7,5 hp Samtida pedagogisk teoribildning, 7,5 hp Forskningsmetod I, 7,5 hp Lärande och utbildningsplanering, 7,5 hpEfter avslutad kurs ska du kunna: Redogöra för pedagogik som vetenskap, dess framväxt och hur den relaterar till olika praktikområden i arbetslivs, utbildnings och vardagssammanhang Förklara likheter och skillnader mellan olika pedagogiska teoribildningar Använda pedagogiska teorier för utbildningsplanering Vi lägger stor vikt vid erfarenhetsutbyte mellan studenter och erbjuder alla våra studenter tillgång till en varierad lärmiljö. Både du som läser på halvfart och du som läser på helfart har regelbundna schemalagda träffar, inspelade föreläsningar och diskussionsforum samt digitala möten via vår lärplattform. Om du läser på helfart träffar du dina studiekamrater dagtid på Campus Växjö och du som väljer att studera halvfart på distans träffar övriga studenter sen eftermiddag via det digitala mötesverktyget Zoom. För att kunna delta i kursen behöver du ha tillgång till och kunna använda dator med program som exempelvis Word. Office 365 finns tillgängligt gratis för dig som är student via Lnu:s hemsida. Det krävs också god internetuppkoppling, headset och webbkamera samt att du kan hantera ljud och bildinställningar för att kunna interagera med lärare och studiekamrater. Med anledning av Covid-19 och Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan alla lärarledda tillfällen komma att hållas via Zoom. För vår del innebär det inga förändringar i schema, kursupplägg eller uppgifter då vi redan sedan länge har samma innehåll och struktur på kursen både på helfart på campus och på halvfart på distans.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Pedagogik i arbetsliv, utbildning och vardag I
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Pedagogik i arbetsliv, utbildning och vardag I

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Pedagogik i arbetsliv, utbildning och vardag I från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön