Visa allastudier.se som: Mobil

Pedagogiskt ledarskap och verksamhetsutveckling

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Distans
15 hp
Deltid
Startdatum: Vår 2020 - Distans

Pedagogiskt ledarskap och verksamhetsutveckling

I kursen problematiseras pedagogiskt ledarskap och kollegiala samtal i relation till verksamhetsutveckling i förskola, förskoleklass, fritidshem och grundskola. Praktiknära forskning med utgångspunkt i lärares kärnfrågor identifieras och behandlas. Begreppen vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet diskuteras. Kursen presenterar en vetenskaplig arbetsprocess av systematik och processtänkande inspirerade av aktionsforskning och systematiskt kvalitetsarbete. Med utgångspunkt i ett identifierat problemområde utformas avslutningsvis ett mindre utvecklingsprojekt inom ramen för kursen. Kursen va¨nder sig till utbildade och verksamma fo¨rskolla¨rare/la¨rare i fritidshem, förskoleklass och grundskolan med exempelvis funktioner som fo¨rstela¨rare/utvecklingslärare, arbetslagsledare, bitra¨dande rektor eller till dig som är intresserad av förändringsarbete.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet för studie på avancerad nivå. Avslutad förskollärarexamen eller grundlärare med inriktning mot fritidshem, eller tidigare fritidspedagogexamen mellan 1977-2001.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet - En plats för kunskap, idéer och utveckling

Linnéuniversitetet bildades 2010 då Högskolan i Kalmar och Växjö universitet slogs samman. Det är ett nyfiket och ungt universitet som har 32 000 studenter, 150 utbildningsprogram och cirka 2500 fristående kurser.  Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet som vill visa...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

LinnéuniversitetetJobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön