Religionsvetenskap, kandidatkurs III

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Växjö
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Växjö
Sista ansökan: 2023-04-16

Religionsvetenskap, kandidatkurs III

Den tredje terminen religionsstudier (kandidatnivån) inleds med Klassisk religionsvetenskaplig teori (7,5hp) och "Religionsvetnskaplig metodologi" (7,5hp). Delkurserna knyter an till den andra terminens jämförande och teoretiska delkurser. Filologiska, historiekritiska, psykologiska, sociologiska och antropologiska forskningstraditioner presenteras. Metoder såsom källkritik, intervjuteknik, enkätundersökningar och deltagande observation behandlas. Studierna utgår från teoretiska resonemang men konkretiseras även i praktiska övningar. Det självständiga arbete på kandidatnivå (15hp) upptar resten av terminen. Under tio veckor får alltså studenten, med hjälp från handledare, möjligheten att rejält tränga in i ett speciellt religionsvetenskapligt problemområde. Det kan handla om en judisk sekt i New York som hatar allt modernt. Det kan handla om en medeltida indisk furstes försöka att skapa en syntes av islam och hinduism. Det kan handla om den nutida, kristna debatten om abort eller om att göra ett fältarbete hos en religiös grupp i grannbyn.

Förkunskaper

Religionsvetenskap 60 hp eller motsvarande.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Religionsvetenskap, kandidatkurs III
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Religionsvetenskap, kandidatkurs III

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Religionsvetenskap, kandidatkurs III från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön