Teman i engelsk språkvetenskap

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Växjö
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Växjö

Teman i engelsk språkvetenskap

Temakursen Förändring och variation i dagens engelska diskuterar det engelska språkets föränderliga natur. Du får lära dig om hur ordförrådet, fraserna och grammatiken ser ut i olika varianter av engelska och hur de förändras i nutid. Du får lära dig att använda korpusar, moderna textdatabaser, för att självständigt kunna studera det engelska språket. Du kommer att upptäcka att det engelska språket är ännu rikare än du tidigare trott. Delkursen anknyter till en rik korpuslingvistisk forskningstradition vid Linnéuniversitetet.Temakursen Diskursanalys tar upp olika modeller för diskursanalys och fokuserar speciellt på Internetdiskurs och datorförmedlad diskursanalys. Under kursens gång får du lära dig att självständigt samla Internetdata och analysera den med hjälp av metoden datorförmedlad diskursanalys. Du får också lära dig att självständigt och kritiskt granska, redogöra för och diskutera aktuella vetenskapliga artiklar inom forskningsområdet och koppla aktuella forskningsresultat till dina egna undersökningar.

Förkunskaper

Engelska 1-60 högskolepoäng (1EN001 och 1EN002), eller motsvarande.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Teman i engelsk språkvetenskap
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Teman i engelsk språkvetenskap

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Teman i engelsk språkvetenskap från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön