Visa allastudier.se som: Mobil

Tyska, allmän kurs (ej kandidatkurs)

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Växjö
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Växjö

Tyska, allmän kurs (ej kandidatkurs)

Kursen är för dig som vill fördjupa sig i tyska språkets muntliga och skriftliga behandling, samt förvärva vidgade kunskaper om de tyskspråkiga ländernas litteratur, kultur och samhällsförhållanden. Kursen kan ej ingå i en kandidat- eller magisterexamen med tyska som huvudämne, då det självständiga arbetet endast omfattar 7,5 högskolepoäng. Förkunskapskrav: Studier i tyska 1-60 hp på högskolenivå Kursen är en campuskurs som består av fyra delkurser:Delkurs 1: Grammatik och översättning, 7,5 hp, behandlar det tyska språkets struktur och utvecklingstendenser i modern tyska. I kursen ingår övningar att översätta avancerade texter till tyska.Delkurs 2: Litteraturkurs, 7,5 hp ägnas åt studier av ett antal skönlitterära verk från upplysningen till modern tid. I kursen ingår en introduktion till litteraturvetenskaplig terminologi och metod.Delkurs 3: Valbar läskurs, 7,5 hp, där du kan fördjupa dig i ett antal skönlitterära verk, för mer information se kursplanen.Delkurs 4: Självständigt arbete, 7,5 hp. Du lär dig att självständigt formulera ett vetenskapligt problem, söka litteratur och skriva ett självständigt arbete på tyska som inte är så omfattande som en kandidatuppsats. Ämnet för specialarbetet kan vara språk- eller litteraturvetenskapligt. Bra att veta om kursen: Kursen är en campuskurs med obligatoriska föreläsningar, seminarier och tid för självstudier. Du förväntas kunna skriva din uppsats självständigt. Din handledare guidar dig genom processen. Kurslitteratur: Tänk på att köpa den obligatoriska kurslitteraturen innan kursstart (referenslitteraturen är material du kan använda för fördjupning, och inte något du förväntas köpa). Kursplanen: Du hittar en mer detaljerad beskrivning av kursinnehållet i kursplanen som du hittar här på hemsidan. Warum Deutsch an der Linné-Universität studieren? Moderner Sprachunterricht, in kleinen Gruppen und in einem Sprachlabor. Internationale Kontakte, triff Austauschstudierende, nimm an Studienreisen teil, studiere ein Auslandssemester. Aktuelle Forschung im Unterricht, unsere Lehrer sind Spezialisten in ihrem Fachgebiet.

Förkunskaper

Tyska 1-60 högskolepoäng.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Växjö och Kalmar och vi erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Att studera är mer än att bara utbilda...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Tyska, allmän kurs (ej kandidatkurs)
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Tyska, allmän kurs (ej kandidatkurs)

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Tyska, allmän kurs (ej kandidatkurs) från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: