Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Stockholm
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Stockholm

Atomfysik

Kursen avser att ge en fördjupning inom modern atomfysik. I kursen ingår den kvantmekaniska beskrivningen av atomers nivåstruktur inklusive hyperfinstruktur. Vidare behandlar vi experimentella och numeriska metoder för att bestämma dessa nivåer. En annan del av kursen ger en introduktion till teorin för atom-atom kollisioner och kollisioner mellan atomer och andra partiklar. En central del av kursens innehåll handlar om atomers växelverkan med ljus. Här ingår en fördjupning om urvalsregler, de optiska Bloch-ekvationerna, absorption av ljus, kylning och infångning av atomer. Slutligen innehåller kursen en översikt om utvalda delar av forskning inom modern atomfysik.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs avklarade kurser (exklusive orienteringskurser) omfattande 45 hp matematik och 60 hp fysik där kurserna Kvantmekanik, 7,5 hp (FK5020) och Atom- och molekylfysik, 7,5 hp (FK5023) ska ingå, eller motsvarande. Dessutom krävs Engelska B/Engelska 6 eller motsvarande.

Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...


Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Stockholms universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Atomfysik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön