Visa allastudier.se som: Mobil

Fältstudie i geovetenskap

Stockholms universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Stockholm
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2022 - Stockholm
Sista ansökan: 2021-10-14

Fältstudie i geovetenskap

Kursen börjar med förberedande läsning och övningar som görs hemma och i din egen takt. Kursen avslutas med en sju dagars fältstudie. Under fältstudien lär vi oss hur vi använder våra geovetenskapliga färdigheter för att förklara det historiska klimatet. Vi kommer att studera spektakulära neoproterozoiska bergarter och fossiler vid Vättern och Visingsö som är unika i Sverige. Vi kommer också att undersöka hur tektoniska rörelser och glaciala processer har format det spektakulära landskapet i denna, en av de mest pittoreska delarna av Sverige. Baserat på data som samlats in under fältstudien kommer vi att bygga en geologisk historia av Vättern från Neoproterozoic till modern tid.2021: Exkursionsdatum är ändrat till 22-29 augusti.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs kunskaper motsvarande Tellus I - Geologi 15 hp(GG2008), Tellus I - Naturgeografi 15 hp(GE2020), Tellus II - Geologi 12,5 hp (GG4039) och Tellus II - Naturgeografi 12,5 hp (GE4023)

Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...


Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Stockholms universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Fältstudie i geovetenskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön