Visa allastudier.se som: Mobil

Försäkringsrätt

Stockholms universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Stockholm
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Stockholm

Försäkringsrätt

Kursen ger dig en allmän översikt över försäkringsverksamhetens rättsliga reglering samt fördjupade kunskaper i konsumentförsäkring, företagsförsäkring och livförsäkring.Kursen ges både som fristående kurs och som specialkurs inom juristprogrammet. Tillträde till kursen har studerande som uppfyller det generella kravet för tillträde till specialkurser genom godkända tentamina på obligatoriska kurser om minst 150 högskolepoäng inom Juristprogrammet. Som särskilt förkunskapskrav för att få tentera kursen gäller att godkända tentamina skall ha avlagts i de obligatoriska kurserna i Civilrätt.Plats kan även ges till sökande med betydande praktisk erfarenhet inom Försäkringsrättsområdet. Du behöver ladda upp dokumenten på antagning.se under Dina sidor som styrker efterfrågad yrkeserfarenhet. Sista dagen att komplettera din ansökan med dokument för HT18 är 21 juni 2018.

Förkunskaper

Tillträde till kursen har studerande som uppfyller det generella kravet för tillträde till specialkurser genom godkända tentamina på obligatoriska kurser om minst 150 högskolepoäng. Som särskilt förkunskapskrav för att få tentera kursen gäller att godkända tentamina skall ha avlagts i de obligatoriska kurserna i Civilrätt. Kursen ges både som fristående kurs och som specialkurs inom juristprogrammet. Plats kan även ges till sökande med betydande praktisk erfarenhet inom försäkringsrättsområdet.

Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...


Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Stockholms universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Försäkringsrätt

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön