Visa allastudier.se som: Mobil

Kvantitativa metoder i geovetenskap

Stockholms universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Stockholm
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2022 - Stockholm
Sista ansökan: 2021-10-14

Kvantitativa metoder i geovetenskap

Kursen är utformade för att förbereda studenterna med matematiska färdigheter som krävs för att slutföra en examen i geovetenskap. Under kursen betonas teoretiska begrepp med hjälp av tillämpade exempel från geovetenskapen. Det ges förståelse och färdigheter genom självstudier och övningar. Kursen inleds med repetition av primära begrepp såsom siffror, enheter, koordinatsystem och funktioner. Kursen fortsätter med olika typer av funktioner såsom andragradsfunktioner, exponentialfunktioner, logaritmfunktioner, potensfunktioner och trigonometriska funktioner. Den sista halvan av kursen omfattar en introduktion till differentiering, integrering och användning av matriser och differentialekvationer i geovetenskap.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs Matematik D/Matematik 4. Vidare krävs kunskaper motsvarande 30 hp geologi eller geovetenskap där följande kurser ingår:Geologi och geofysik 15 hp och Naturgeografi 15 hp, alternativt kurserna Tellus I - Geologi, 15 hp (GE2008), Tellus I - Naturgeografi, 15 hp (GE2020).

Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...


Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Stockholms universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Kvantitativa metoder i geovetenskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön