Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Stockholm
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Stockholm

Medierätt

Kursen syftar till att ge dig en fördjupad helhetsbild av medierätten ur civilrättsliga, offentligrättsliga och i viss mån straffrättsliga aspekter. Kursen griper därmed över traditionella blockgränser inom juristutbildningen. Tonvikten läggs på rätten till medieinnehåll och enskildas skydd mot offentliga yttranden i och offentlig kontroll över dagspressen, radio/TV, förlagsbranschen och i elektroniska media.

Förkunskaper

Tillträde till kursen har studerande som uppfyller det generella kravet för tillträde till specialkurser om godkända tentamina på obligatoriska kurser om minst 150 högskolepoäng inom juristprogrammet. Som särskilt förkunskapskrav för att tentera kursen gäller att godkända tentamina skall ha avlagts i de obligatoriska kurserna Statsrätt, Civilrätt 1 - 3, Straffrätt, Processrätt och Förvaltningsrätt.

Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...


Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Stockholms universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Medierätt

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön