Visa allastudier.se som: Mobil

Miljöbiogeokemi

Stockholms universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Stockholm
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Stockholm

Miljöbiogeokemi

Biogeokemiska cykler av kol (C), kväve (N), fosfor (P) och andra element är grundläggande för livet på jorden. Dessa biogeokemiska cykler har förändrats av mänskliga aktiviteter, vilket resulterar i miljöutmaningar som global uppvärmning och eutrofiering. Grundläggande förståelse för de biogeokemiska cyklerna och hur de är kopplade är avgörande för att både förstå och mildra konsekvenserna av mänskliga störningar. Vi ska i denna kurs utforska olika biogeokemiska cykler, med fokus på lokala till regionala mark- och vattensystem, och diskutera hur de samverkar och är kopplade till mänskliga aktiviteter.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs kunskaper motsvarande kursen Storskaliga utmaningar för klimat och miljö, 15 hp (MI7014) samt Engelska 6.

Stockholms universitet

Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...


Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Stockholms universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Miljöbiogeokemi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: