Visa allastudier.se som: Mobil

Sociala perspektiv på psykisk hälsa, välfärd och normalitet

Stockholms universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Stockholm
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Stockholm

Sociala perspektiv på psykisk hälsa, välfärd och normalitet

Kursen behandlar psykisk hälsa i ett folkhälsoperspektiv. Deltagarna presenteras för definitioner och metoder i epidemiologiska studier samt diskurserna om psykisk hälsa under 1900-talet. I kursen diskuteras också de teoretiska grunderna till sociology of health and illness, socialt kapital och new public health. Psykisk hälsa behandlas också i förhållande till kön, etnicitet och samhällsklass. Kursen kan med fördel kombineras med kurserna SU7220 Psykisk ohälsa i ett livsloppsperspektiv 7.5 hp och SU7237 Återhämtning: Brukarperspektiv på hjälpande faktorer och sociala relationer 7.5 hp, som också ges inom Institutionen för socialt arbetes utbud av kurser på avancerad nivå, för att inom masterutbildningen få en fördjupad kunskap om psykisk folkhälsa samt livsvillkor för människor med psykiska funktionsnedsättningar.

Förkunskaper

Socionomexamen eller kandidatexamen, eller motsvarande. Svenska B/Svenska som andraspråk B och Engelska A, eller motsvarande.

Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...


Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Stockholms universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Sociala perspektiv på psykisk hälsa, välfärd och normalitet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: