Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Sociolingvistik

Stockholms universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Stockholm
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2024 - Stockholm

Sociolingvistik

Kursen syftar till att ge fördjupad kunskap om sociolingvistiska teorier och sociolingvistisk forskning, samt hjälpa studenterna att utveckla en kritisk förståelse kring studiet av sociolingvistik i allmänhet. Kursen kommer att behandla områden som språk och språkanvändning i olika situationer, regional och social dialektologi, språkvariation och förändring, språkval och kodväxling, språk och kön, språkkontakt (språkanvändning och utveckling, pidginspråk och kreolspråk, nya engelskan i världen) och språk och makt. Fokus kommer främst att ligga på engelska men även andra språk kan komma att tas i beaktande.

Förkunskaper

Filosofie kandidatexamen med minst 90 hp eller motsvarande inom ett för kursen relevant område (engelska, engelsk språkvetenskap, språkvetenskap eller annat modernt språk). Engelska B/Engelska 6 eller motsvarande.

Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...


Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Stockholms universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Sociolingvistik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön