Visa allastudier.se som: Mobil

Växter i miljöns tjänst

Stockholms universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Stockholm
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Stockholm

Växter i miljöns tjänst

Kursen handlar om att använda växter till att åtgärda förorenad mark, vattenoch luft, sk phytoremediation, kartlägga förorenade områden, sombiomarkörer och i toxicitetstester. Kursen syftar till att ge dengrundkunskap som behövs för förståelsen av varför vissa växter fungerar eller ej i dessa sammanhang. Kursen går även igenom och praktiskt tillämpar tekniker inom området. Man får även utvärdera tekniker i olika fallstudier. I och med det ökande intresset för phytoremediation ser vi en ny marknad för biologer. Kursen ges mars - juni och kan komma att ges på svenska.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs kunskaper motsvarande Cell- och molekylärbiologi 15 hp (BL2018), Organismernas mångfald och fylogeni 15 hp (BL2013), Fysiologi 15 hp (BL2016) samt Ekologi och artkunskap 15 hp (BL2015). Engelska B eller motsvarande.

Stockholms universitet

Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...


Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Stockholms universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Växter i miljöns tjänst

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: