Visa allastudier.se som: Mobil

Biologisk kriminalteknik

Örebro universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Örebro
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Örebro
Sista ansökan: 2022-10-16

Biologisk kriminalteknik

Under kursen i biologisk kriminalteknik kommer studenterna att få kunskap om vetenskaplig metodik och analysmetoder för att i ett vetenskpligt kontext kunna studera och utvärdera biologiska material såsom mänsko-, djur- eller växtrester, DNA-spår, klädfibrer eller annat material. Kursen ger studenterna förståelse för hur biologiska material kan användas som bevis och tolkas ur ett vetenskapligt perspektiv. Kursen syftar till att ge eleverna en grundläggande förståelse för vetenskapliga principer, lämplig metodik och analytiska tekniker för identifiering av blod och kroppsvätskor, DNA, patologi och andra former av potentiella biologiska bevis.Vidare diskuteras grundläggande fysiologi, arv och reglering av gener i organismer och populationer samt grundläggande genetisk variation, med betoning på metoder för tillämpning av genetiska principer på människor eller annat biologiskt material. Under kursen kommer studenten att tränas i laboratoriekunskaper som är viktiga för tolkning och analys av biologiskt material.

Förkunskaper

60 hp i biologi/kemi där 22,5 hp i biologi ska ingå varav 10 hp i cellbiologi, 7,5 hp i fysiologi och 2,5 hp i Mekanistisk toxikologi, 7,5 hp (alternativt 2,5 hp i Doping, narkotika och forensisk analys, 7,5 hp).

Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...


Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Örebro universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Biologisk kriminalteknik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön