Måltidskunskap och värdskap, Gastronomi II, Sommelleriehantverk

Örebro universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Hällefors
15 hp
Heltid
Klassrum

Måltidskunskap och värdskap, Gastronomi II, Sommelleriehantverk

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig mer om drycker, provningstekniker, mat- och dryckeskombinationer samt betydelsen av måltidsrummets utformning (utensilier, möblering). Ingår gör även kalkylering, prissättning av menyer och vinlistor utifrån ekologiska, ekonomiska och sociala hållbarhetsperspektiv. Kursen innebär att du fördjupar dina hantverkspraktiska färdigheter genom matsals- och sommelierhantverkslaborationer. Dessa delar förmedlas i de två delkurserna Sommelierhantverk 7,5 högskolepoäng samt Måltidskombinationer och kalkylering, 7,5 högskolepoäng.Kursen är en påbyggnadskurs till kursen Gastronomi I, Sommelierhantverk, grund 7,5 hp.

Förkunskaper

15 hp i måltidskunskap och värdskap på G1N-nivå inklusive Måltidskunskap och värdskap, Gastronomi I, Sommelleriehantverk, 7,5 hp.

Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...


Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Örebro universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Måltidskunskap och värdskap, Gastronomi II, Sommelleriehantverk

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön