Visa allastudier.se som: Mobil

Datateknik, avancerad nivå, Probabilistisk robotik

Örebro universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Örebro
7.5 hp
Deltid
Startdatum: Vår 2020 - Örebro
Sista ansökan: 2019-10-14

Datateknik, avancerad nivå, Probabilistisk robotik

Kursen behandlar moderna probabilistiska metoder för autonoma robotar, med särskilt fokus på lokalisering och kartläggning (SLAM). Genom att räkna med sannolikheter för vilket tillstånd en robot befinner sig i eller hur dess omgivning ter sig, har man möjlighet att utveckla robustare metoder än om man använder deterministiska metoder. I kursen lär du dig ett antal probabilistiska metoder för lokalisering och kartering samt deras matematiska bakgrund.

Förkunskaper

Examen på grundnivå om 180 högskolepoäng, med datavetenskap/datateknik som huvudområde och 15 högskolepoäng i matematik (analys och algebra). Alternativt examen på grundnivå om 180 högskolepoäng, varav 30 högskolepoäng i matematik (analys och algebra) samt 15 högskolepoäng i datateknik/datavetenskap (som innehåller programmering). Dessutom krävs Engelska 6/Engelska B.

Örebro universitet

Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...


Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Örebro universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön