Visa allastudier.se som: Mobil

Företagsekonomi, Datorbaserad kalkylering och redovisning, avancerad nivå

Örebro universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Örebro
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Örebro
Sista ansökan: 2022-10-16

Företagsekonomi, Datorbaserad kalkylering och redovisning, avancerad nivå

Kalkyler är viktiga i alla verksamheter där man behöver få en uppfattning av de ekonomiska konsekvenserna av olika beslut. Eftersom modernt företagande innebär såväl kort- som långsiktigt (strategiskt) beslutsfattande avseende kunder, produkter och affärsprocesser är det viktigt att kalkylsystemen är flexibla och kan tillgodose många olika sorters informationsbehov. Syftet med denna kurs är att ge kunskap om principer och metoder för att utveckla företags affärssystem så att de kan möta dessa högt ställda krav. Med avstamp i ekonomisk teori analyseras även hur kalkylrapporterna konkret bör vara utformade för att passa enskilda beslut om t.ex. prissättning, produktutveckling och marknadsinvesteringar. Kursen har en tydlig praktisk koppling. Exempelvis behandlas hela processen alltifrån en inledande behovsanalys till ett implementerat datorstött informationssystem. Under kursen används också genomgående faktiska fallföretag som analysobjekt. Övrigt: Viss undervisning kan komma att hållas på engelska.

Förkunskaper

Företagsekonomi, grundkurs, 30 högskolepoäng, Företagsekonomi fortsättningskurs, 30 högskolepoäng och 15 högskolepoäng på kandidatnivå i företagsekonomi. Alternativt Företagsekonomi, grundkurs, 30 högskolepoäng, Företagsekonomi fortsättningskurs, 30 högskolepoäng och kurs på kandidatnivå i annat huvudområde om 30 högskolepoäng där 15 högskolepoäng självständigt arbete ingår. Dessutom krävs Svenska 3/Svenska B.

Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...


Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Örebro universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Företagsekonomi, Datorbaserad kalkylering och redovisning, avancerad nivå

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön