Upplevelseproduktion Friluftsliv, idrott och hälsa, 180 högskolepoäng

Högskolan Dalarna
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Falun
180 hp
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Falun
Sista ansökan: 2023-04-17T00:00:00.000

Upplevelseproduktion Friluftsliv, idrott och hälsa, 180 högskolepoäng

Programmet syftar till att förbereda dig som student för att ha tillräcklig kunskap och förståelse för att självständigt och kritiskt kunna arbeta med planering och aktivt genomförande/utveckling utifrån hållbarhet och ekonomiska aspekter inom upplevelsesektorn med inriktning på friluftsliv, idrott och hälsa. Därutöver har du stora möjligheter att forma din utbildning själv genom valbara kurser och var du väljer att genomföra din praktik. Därigenom får du flera arbetsmarknader att inrikta dig mot inom idrott och hälsa, turism eller ekonomi.

Under utbildningen får du lära dig hur man är den aktive ledaren för en upplevelseproduktion och du får verktyg för att självständigt kunna leda produktioner och ha ledande positioner både som anställd och som egen företagare.

Programmet är upplagt så att varje termin bidrar till en fördjupning och/eller breddning i förhållande till huvudområdet Idrott- och hälsovetenskap och kurserna i turismvetenskap bygger på varandra för kontinuerlig utveckling. Då upplevelsebranschen är internationell kommer några av kurserna att vara på engelska.

Högskolan Dalarna har två campus och utbildningen ges i huvudsak vid vårt campus i Falun men i kurserna turism, ekonomi och entreprenörskap kan undervisning ske på plats vid vårt campus i Borlänge. Mellan Falun och Borlänge finns det mycket goda förbindelser och det tar cirka 20 minuter med buss.

Kontakt med arbetslivet

Utbildningen är uppbyggd utifrån ett nära samarbete med näringslivet och kontakt med näringslivet förekommer under hela utbildningen i form av projektarbeten, gästföreläsningar och förslag på möjliga praktikplatser. Praktikplatser kan vara både hos utbildningens samarbetspartners eller om du själv har en idé till en praktikplats där du vill vara ser vi över den möjligheten. För att utbildningen ska vara aktuell finns det ett branschråd där utbildningens innehåll diskuteras för att det ska vara det mest aktuella.

Studera utomlands

På den här utbildningen kan du använda termin fyra till en utbytestermin. Du kan även genomföra din praktik under termin sex utomlands. Vi erbjuder dig möjlighet att studera vid ett av våra partneruniversitet eller hitta en praktikplats som en del av Erasmusprogrammet. En eller två terminer som utbytesstudent eller 2-12 månaders praktik inom EU är meriter som många arbetsgivare välkomnar.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Engelska 6

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Högskolan Dalarna

Välkommen till Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna har 14 000 studenter och 820 anställda. Ungefär 11 000 studenter vid lärosätet studerar nätbaserat på distans. Högskolan Dalarna ligger i framkant gällande studier på distans och nätbaserad undervisning. Högskolan Dalarna har ett brett utbildningsutbud både på grundnivå och...


Läs mer om Högskolan Dalarna och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Upplevelseproduktion Friluftsliv, idrott och hälsa, 180 högskolepoäng
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Högskolan Dalarna

Högskolegatan 2
791 31 Falun

Recensioner

Det finns inga recensioner för Upplevelseproduktion Friluftsliv, idrott och hälsa, 180 högskolepoäng

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Upplevelseproduktion Friluftsliv, idrott och hälsa, 180 högskolepoäng från Högskolan Dalarna, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön