Barn- och ungdomslitteratur, kandidatkurs

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
30 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Barn- och ungdomslitteratur, kandidatkurs

Är du intresserad av hur barn- och ungdomslitteratur kan analyseras utifrån olika perspektiv och hur forskare vid olika tider har tolkat barn- och ungdomslitterära verk? Vill du få verktyg för att jämföra bild och text, bok och film eller andra medier som samspelar i barn- och ungdomsfiktion? Har du ett område inom barn- och ungdomslitteratur som du brinner för att fördjupa dig lite extra i? I så fall passar Linnéuniversitetets kandidatkurs i barn- och ungdomslitteratur dig som handen i handsken! I den första delkursen fördjupar vi oss i de teorier och metoder som forskare kan välja bland när de vill tolka och förstå barn- och ungdomslitteratur på ett djupare plan. Vi går igenom hur forskningen har utvecklats och du får möjlighet att hitta verktyg som du kan använda i den uppsats som kursen avslutas med. Delkurs två handlar om relationen mellan olika sorters medier i barn- och ungdomsfiktion. Vi jämför bok- och filmversionen av några barn- och ungdomslitterära verk, samt diskuterar relationen mellan text och bild i bilderböcker, grafiska romaner och tecknade serier utifrån begreppet intermedialitet. Intermedialitet kan i enkelhet förklaras som samspelet mellan olika medier. Den sista delkursen består av författandet och försvaret av en vetenskaplig uppsats om ett ämne inom barn- och ungdomslitteraturforskningen som du själv väljer. Kanske har du redan ett ämne som du skulle vilja fördjupa dig inom? Annars ger de två föregående kurserna inspiration till olika fenomen som kan studeras!

Förkunskaper

60 hp Barn- och ungdomslitteratur inklusive ett självständigt arbete på minst 7,5 hp.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Barn- och ungdomslitteratur, kandidatkurs
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Hitta till utbildaren

Linnéuniversitetet

Pedalstråket 11
392 31 Kalmar


Recensioner

Det finns inga recensioner för Barn- och ungdomslitteratur, kandidatkurs

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Barn- och ungdomslitteratur, kandidatkurs från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön