eHälsa för biomedicinska analytiker

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

eHälsa för biomedicinska analytiker

Är du biomedicinsk analytiker och vill lära dig mer om hur digital informationsteknik kan användas för att förbättra hälso- och sjukvård, med särskilt fokus på klinisk laboratorieverksamhet? Digitaliseringen erbjuder stora möjligheter för dagens och framtidens hälso- och sjukvård. Modern informations- och kommunikationsteknologi kan underlätta för den enskilde individen att vara delaktig i sin egen vård och omsorg, stödja kontakten mellan patienter och vård samt bidra till effektivare stödsystem för medarbetaren i verksamheten. Hälso- och sjukvården är inne i en tid av stora förändringar kopplade till digitalisering och eHälsa och detta är ett politiskt prioriterat område.Samtidigt innebär digitaliseringen inom omsorg, hälso- och sjukvård också stora utmaningar i form av exempelvis säkerhet, integritet och interoperabilitet (systemens förmåga att kommunicera och fungera tillsammans). Vem får tillgång till information om människors hälsa? Hur påverkas patienter och personal? Dagens system hanterar ofta livsviktig information och är ett nödvändigt arbetsverktyg för personalen. Hur kan du som biomedicinsk analytiker vara med och påverka och ta tillvara på möjligheterna som finns med eHälsa? Den digitala utvecklingen har bara börjat. För att kunna vara med och driva på arbetet finns behov av kompetens inom eHälsa för alla som är med och berörs. För att förstå och utveckla eHälsa behövs kunskaper från flera olika ämnesområden. Syftet med denna kurs är att ge grundläggande kunskaper inom eHälsa och bioinformatik för att kritiskt kunna reflektera över möjligheter, nytta och utmaningar med digital informationsteknik i omsorg, hälso- och sjukvård med fokus på klinisk laboratorieverksamhet.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå samt särskild behörighet: Kandidatexamen i biomedicinsk laboratorievetenskap, eller motsvarande.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om eHälsa för biomedicinska analytiker
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Hitta till utbildaren

Linnéuniversitetet

Pedalstråket 11
392 31 Kalmar


Recensioner

Det finns inga recensioner för eHälsa för biomedicinska analytiker

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen eHälsa för biomedicinska analytiker från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön