Introduktion till Systemtänkande

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Introduktion till Systemtänkande

Kursen tar sin utgångspunkt i en grundförståelse för Systems Thinking och specifikt Soft Systems Thinking som ett tillvägagångssätt för förståelse, utveckling och förändring av verksamheter och den egna yrkesrollen. Vidare utgår kursen från att erbjuda praktisk tillämpning och användning av specifika tekniker och metoder inom Systems Thinking. Kursen består av tre sammanhängande delar:Del 1 Introduktion till grunderna inom Systems ThinkingDenna del av kursen ger en introduktion till koncepten som ger grunderna inom Systems Thinking. Delkursen omfattar även aktuell debatt och forskning inom området.Del 2 Soft Systems ThinkingI denna del läggs fokus på Soft Systems Thinking. Soft Systems Thinking hjälper de studerande att förstå, beskriva och angripa komplexitet utifrån olika aktörer och nivåer, och tillhandahåller metoder, tekniker och verktyg för att utveckla sin egen yrkesutövning/verksamhet. Vidare inkluderar denna del den komplexitet som medföljer digitala teknologier i allmänhet och digitaliseringsprocessen i synnerhet.Del 3 Praktisk tillämpningI kursens sista del applicerar de studerande de teoretiska tidigare genomförda delar i en praktisk verksamhet.Kursen erbjuder fyra separata inriktningar som utgår från den aktuella eller potentiella yrkesroll den studerande har.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Introduktion till Systemtänkande
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Linnéuniversitetet

Pedalstråket 11
392 31 Kalmar


Recensioner

Det finns inga recensioner för Introduktion till Systemtänkande

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Introduktion till Systemtänkande från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön