Lärarassistent: Livsvillkor och sociala relationer

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
10 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Lärarassistent: Livsvillkor och sociala relationer

Linnéuniversitetet erbjuder en inspirerande fortbildning i tre delar för dig som arbetar eller vill arbeta i förskola och skola utan att ha lärarutbildning. Varje kurs omfattar 10 hp och ges i form av fjärrundervisning dvs. nätburet i realtid, på sen eftermiddags-/kvällstid. Träffarna består av föreläsningar, seminarier och workshoppar. Fältstudier ingår också i kursen. Den aktuella kursen heter "Lärarassistent Livsvillkor och sociala relationer" och behandlar barns och ungas skiftande livsvillkor, samt om hur kunskap om detta kan påverka kommunikation med och bemötande av barn och unga i skolan. Kursen behandlar även på vilket sätt barns och ungas livsvillkor och sociala relationer kan ha betydelse för deras utveckling, prestationer, välbefinnande och upplevelser av skolan. Utifrån både vetenskapliga studier och beprövad erfarenhet tar kursen upp hur värdegrundsfrågor kan synliggöras och hur kränkande behandling kan förebyggas i skolan. Olika former av ledarskap introduceras och deras möjliga konsekvenser för lärmiljön diskuteras. Enkät som metod för insamling och redovisning av empiri introduceras, appliceras och utvärderas. Denna kurs är en av tre kurser med sikte på att arbeta som lärarassistent om vardera 10 hp som Linnéuniversitetet kan erbjuda, och som kan studeras i valfri ordning. I kursen tar vi tillvara på dina erfarenheter och bygger vidare för att du med trygghet ska kunna arbeta i förskola och skola med uppgifter som inte kräver examen. Vänligen notera att litteraturlistan kan komma att uppdateras inför kursstart.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Lärarassistent: Livsvillkor och sociala relationer
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Hitta till utbildaren

Linnéuniversitetet

Pedalstråket 11
392 31 Kalmar


Recensioner

Det finns inga recensioner för Lärarassistent: Livsvillkor och sociala relationer

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Lärarassistent: Livsvillkor och sociala relationer från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön