Senare del av Energi och miljö, högskoleingenjör

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Växjö
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Växjö

Senare del av Energi och miljö, högskoleingenjör

Vill du arbeta med förnybar energi och för en bättre miljö? Då är framtiden ljus, berättar tidigare studenter: Det finns möjligheter att jobba med många olika saker och branschen expanderar. Löneutvecklingen är mycket god.Första året läser du bland annat om biobränslen, vindkraft, vattenkraft och solenergi. Du läser också en kurs i miljöteknik. Som för alla högskoleingenjörer ingår kurser i matematik och fysik. Många arbetsgivare efterlyser också kunskaper i kemi och redan första året ligger en grundkurs i ämnet. Vi gör flera studiebesök för att ni skall få en bild av den bransch och de tekniker som du utbildas för.Andra året handlar om tekniken som producerar värme, el och bränslen. Hur går det till exempel till att producera biogas från avfall? Du får också läsa om hur ett energisystem som försörjer en stad eller region är uppbyggt. I kursen Energisystem - projekt löser du en uppgift tillsammans med ett företag och tränar på att arbeta i projektform.Tredje året kan du välja kurser och inriktning som fördjupar dina kunskaper inom processteknik, energihushållning eller miljöteknik. Sedan är det dags att göra examensarbetet.Med en examen från energi och miljö programmet har du möjlighet att fortsätta och läsa fördjupande mastrar inom tre intressanta inriktningar: Hållbara energiprocesser och system eller Energi och management för hållbar utveckling eller Innovationsmastern, så valmöjligheterna är stora.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1 och Matematik 3c.

Examen & Intyg

Högskoleingenjörsexamen

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Senare del av Energi och miljö, högskoleingenjör
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Senare del av Energi och miljö, högskoleingenjör

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Senare del av Energi och miljö, högskoleingenjör från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön