Skogens klimatnytta och anpassningar i ett förändrat klimat

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Skogens klimatnytta och anpassningar i ett förändrat klimat

På vilket sätt klimatförändringar påverkar skogsbruket, samt hur vi kan anpassa det för att skapa mer motståndskraftiga skogar, är och kommer att vara en nyckelfråga framöver. Skogen har också en stor betydelse för klimatarbetet. Dels tar den upp och lagrar stora mängder koldioxid, dels kan vi använda skogsråvara för att ersätta fossila energikällor och material som inte är hållbara för miljön. Kursen ger dig fördjupade kunskaper inom detta område, där du även får en inblick i hur olika omvärldsfaktorer påverkar skogsbruk, regelverk, nationell och internationell klimatpolitik etc. Du kommer också att få göra anpassade skogsbruksplaner och räkna på en skogsfastighets klimatnytta. Kursen vänder sig till studenter med kandidatexamen men även till skogsägare och yrkesverksamma med motsvarande examen. Under kursens gång kommer en exkursion att anordnas i Sverige-Europa. Föreläsningar sker både på campus och distans, samt på svenska och engelska. Seminarier och redovisningar ingår också.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå samt särskild behörighet:15 hp inom skogsvetenskap, skogshushållning eller motsvarande.Engelska 6Kravet på engelska anses uppfyllt för den som har en kandidatexamen om 180 hp från svenskt lärosäte eller 120 hp avklarade studier vid Linnéuniversitetet (LNU). Kraven på engelska kan också uppfyllas på andra sätt vilka specificeras på antagning.se eller universityadmissions.se.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Skogens klimatnytta och anpassningar i ett förändrat klimat
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Hitta till utbildaren

Linnéuniversitetet

Pedalstråket 11
392 31 Kalmar


Recensioner

Det finns inga recensioner för Skogens klimatnytta och anpassningar i ett förändrat klimat

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Skogens klimatnytta och anpassningar i ett förändrat klimat från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön