Teknisk modellering - bärverksanalys

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Växjö
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Växjö

Teknisk modellering - bärverksanalys

Kursen ges inom magisterutbildningarna i Byggteknik och Maskinteknik. Fackverk och ramar, uppbyggda av stång- och balkelement, analyseras i kursen, både med hjälp av handberäkningar och med hjälp av datorberäkningar, med syfte att ge en ingående förståelse för hur olika konstruktioner beter sig och för hur moderna metoder för strukturanalys fungerar. Instabilitet och geometrisk och materiell olinjäritet behandlas. Dessutom ingår analys av flödesproblem som t ex värmeledning. Det är en upplevelse att inse i hur hög grad samma analysmetoder kan användas för att hantera till synes helt olika typer av ingenjörsproblem.Kursen omfattar följande moment: Repetition av matrisalgebra Härledningar av differentialekvationer för stång- och balkverkan samt endimensionell värmeledning Analys av system av elastiska fjädrar, fackverk och ramverk med matrisformulerad förskjutningsmetod Analys av problem inom värmeledning, rörströmning, diffusion och elektriska kretsar med matrisformulerad förskjutningsmetod Analys av konstruktioner med avseende på instabilitetsfenomen Analys av olinjärt beteende i konstruktioner pga ickelinjära materialsamband Analys av balkar vilande på fjädrande bädd Analys av strukturer där symmetrier, bivillkor och statisk kondensering utnyttjas i lösningen Träning i att använda dator och avancerade beräkningsprogram för att utföra analyser enligt ovan.

Förkunskaper

Algebra och analys motsvarande 22,5 hp och 7,5 hp byggnadsmekanik eller hållfasthetslära eller motsvarande.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Teknisk modellering - bärverksanalys
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Teknisk modellering - bärverksanalys

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Teknisk modellering - bärverksanalys från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön