Tekniskt/naturvetenskapligt basår - Inriktning naturvetenskap

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Växjö
60 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Växjö

Tekniskt/naturvetenskapligt basår - Inriktning naturvetenskap

Vill du läsa teknik, IT, matematik eller naturvetenskap vid Linnéuniversitetet, men saknar behörighet? Om du först läser ett tekniskt/naturvetenskapligt basår kan du få både rätt behörighet och en garantiplats på utbildningar inom till exempel natur eller ingenjörsämnen.Det tekniska/naturvetenskapliga basåret i Växjö är ett smart sätt att bredda din behörighet för fortsatta studier på universitetet, eller fräscha upp dina kunskaper om de har några år på nacken. Basåret ger dig kunskaper och behörighet som motsvarar gymnasienivå.Basåret har två inriktningar:@@Teknik med kurser i matematik, fysik, kemi och teknik@@Naturvetenskap med kurser i matematik, fysik, kemi och biologiBasårets kurser motsvarar gymnasiets kurser:@@Matematik 3c och 4 @@Fysik 1 och 2@@Kemi 1 och 2 @@Biologi 1 och 2 Kurserna i teknik förbereder dig som vill läsa vidare till högskoleingenjör eller civilingenjör. Läser du naturvetenskap kan du exempelvis läsa vidare till farmaceut eller biolog. Den inledande matematikkursen är mer omfattande än motsvarande kurs på gymnasiet för att underlätta för dem som läst matte 2a eller 2b på gymnasiet.Basåret gör dig behörig till universitetsstudier på en mängd program inom områdena teknik, IT, matematik eller naturvetenskap. Förutsatt att du uppfyller eventuell övrig behörighet kan du söka till andra utbildningar också. För de studenter som genomfört basåret med godkänt resultat finns ett antal garantiplatser på program vid Linnéuniversitetet följande hösttermin. Du hittar alla program med platsgaranti längre ner här på sidan. Men basåret låter dig inte bara läsa in kunskaper du saknar. Det fungerar också som ett introduktionsår till kommande universitetsstudier. Du skaffar dig bra studieteknik, får en inblick i studentlivet, lär känna lärare och andra studenter, och bekantar dig med Växjö som studieort.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Matematik 2a alt. Matematik 2b alt. Matematik 2c.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Tekniskt/naturvetenskapligt basår - Inriktning naturvetenskap
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Tekniskt/naturvetenskapligt basår - Inriktning naturvetenskap

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Tekniskt/naturvetenskapligt basår - Inriktning naturvetenskap från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön