Ungdomsdystopin i teori and praktik

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Ungdomsdystopin i teori and praktik

Få av oss har väl missat Suzanne Collins Hungerspelen som kom 2008? Om du inte läst böckerna har du kanske sett filmerna. Collins serie blev mycket populär och banade väg för vad som kan beskrivas som en flodvåg av ungdomsdystopier. I den här kursen får du både lära dig mer om olika typer av dystopiska texter, deras historik och ungdomsdystopins förhållande till klassiska dystopiska texter som exempelvis Karin Boyes Kallocain. Du får verktyg för att analysera dystopiska texter utifrån olika perspektiv, och en inblick i den forskning som bedrivs om i synnerhet ungdomsdystopiska texter. Men kursen innehåller ytterligare ett viktigt perspektiv: Du får hjälp och tips på hur du kan arbeta med dystopier i en undervisnings- eller lärsituation.

Förkunskaper

1-90 hp inkl ett självständigt arbete inom litteraturvetenskap eller biblioteks- och informationsvetenskap (alternativt utbildningar inkluderande litteraturvetenskapliga delar, såsom 1-90 hp svenska i ämneslärarutbildning med 15 hp självständigt arbete alternativt 1-90 hp engelska eller tyska inkl. 15 hp självständigt arbete), eller motsvarande. Därtill krävs Svenska 3 och Engelska 5.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Ungdomsdystopin i teori and praktik
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Hitta till utbildaren

Linnéuniversitetet

Pedalstråket 11
392 31 Kalmar


Recensioner

Det finns inga recensioner för Ungdomsdystopin i teori and praktik

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Ungdomsdystopin i teori and praktik från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön