Visa allastudier.se som: Mobil

Avancerad Datorgrafik och tillämpningar

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Umeå
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Umeå
Sista ansökan: 2020-10-14

Avancerad Datorgrafik och tillämpningar

Kursen behandlar rendering av 3D modeller med fokus på realtid, belysningsmodeller, avancerade textureringsmodeller, programmering av hårdvaruaccelererade grafikalgoritmer, spatialt (3D) ljud och datastrukturer för spatiell uppdelning av geometri samt culling. Kursen täcker också algoritmer och metoder för uppsnabbning av rendering samt datorhårdvara och kringutrustning för interaktion. Översikt av tillämpningsområden som till exempel datorspel, utbildningssimulatorer och VR (virtual reality). Kursen består av ett teoretiskt moment med sluttentamen, samt ett obligatoriskt praktiskt moment med laborationer som ger studenten praktisk erfarenhet av utveckling/användning av en renderingsplattform för realtidsgrafik och VR.

Förkunskaper

Univ:För tillträde till kursen krävs 90 hp avklarade studier varav 60 hp i huvudområdet datavetenskap eller 2 års avklarade studier (120hp) inom ett studieprogram,  i båda fallen inkluderande minst 4.5hp inom Teknisk-vetenskapliga beräkningar (ges tex av kurserna 5DV005 eller 5DV154), minst 7.5hp inom området Systemnära programmering (tex kursen 5DV088) samt en kurs om minst 7.5hp som behandlar Datorgrafik (tex 5DV179 eller 5DV111) eller motsvarande kunskaper.Svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier samt Engelska A/5. Krav på svenska gäller endast om utbildningen ges på svenska.

Umeå universitet

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Avancerad Datorgrafik och tillämpningar

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: