Visa allastudier.se som: Mobil

Barn, unga och sociala medier

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2023 - Distans
Sista ansökan: 2022-10-16

Barn, unga och sociala medier

Vill du fördjupa dina kunskaper om barn, unga och samtidens sociala medier? Och vill du stärka din digitala kompetens med avseende på detta? Den här kursen innebär fördjupande studier av sociala medier och vad de kan betyda för barns och ungas sociala interaktioner och lärande. Utgångspunkten tas i förskolans och skolans pedagogiska praktik. Sociala medier problematiseras särskilt i relation till lärande, kamratkulturer och digital kompetens - men också i relation till demokratiska värden, social förändring, makt och sanning. I kursen bereds tillfälle att på vetenskapliga grunder fördjupa kunskaper om professionella, pedagogiska förhållningssätt till barn, unga och sociala medier. Innehållet behandlas ur utbildningsvetenskapliga, medieteoretiska och socialkonstruktionistiska perspektiv. I kursen får du också möjlighet att genomföra ett eget vetenskapligt arbete med relevans för kursens innehåll och för ditt pedagogiska sammanhang.

Förkunskaper

Lärarexamen (dvs förskollärare, grundlärare fritidshem, grundlärare F-9, ämneslärare, yrkeslärare, speciallärare), studie- och yrkesvägledarexamen, specialpedagogexamen, eller motsvarande äldre examen i någon av dessa. Svenska och engelska för grundläggande behörighet för högskolestudier.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Barn, unga och sociala medier

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön