Den artificiella intelligensens filosofi: Teoretiska grunder

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2023 - Distans

Den artificiella intelligensens filosofi: Teoretiska grunder

Kursen är en introduktion till centrala filosofiska frågor rörande grunderna för artificiell intelligens. Den fokuserar på frågor som: Vad är intelligens? Hur kommer intelligensen hos artificiella system att skilja sig från vår intelligens? Kommer de att kunna tänka? Kan artificiella system vara medvetna? Vad är skillnaden mellan konnektionistiska nätverk och maskiner som resonerar med symboler? Hur fungerar djupinlärning? Bör vi försöka efterlikna det mänskliga medvetandet när vi utvecklar intelligenta maskiner? När (om någonsin) kommer superintelligenta maskiner att finnas? Och vilka är de filosofiska implikationerna av att simulera våra egna medvetanden i maskiner? Kursens huvudfokus kommer att ligga på grundläggande texter inom filosofi och forskning om artificiell intelligens.

Förkunskaper

90 hp kurser i filosofi, kognitionsvetenskap, datavetenskap, informatik, psykologi, lingvistik, matematik, biologi, eller motsvarande, eller en examen omfattande minst 180 hp, eller motsvarande (tidigare högskoleutbildning inom något av de listade ämnena rekommenderas starkt). Engelska B/6 och (om kursen ges på svenska) svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Den artificiella intelligensens filosofi: Teoretiska grunder

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön